Aanbod trainingen

6 dec 2023

Autisme praatgroep

Voor volwassenen met autisme om te praten over ervaringen met autisme.

12 dec 2023

Inloopmoment

Elke vrijdagmiddag kan je bij het inloopmoment kijken wat Pleq voor je biedt. 

Actueel

5 apr 2023

Officiële opening

2 apr 2023

Ervaringsgenotengroepen autisme
Naar het nieuwsoverzicht
Wat doet het ervaringskennis centrum

Wij geloven dat ervaringskennis een essentiële bron is, naast professionele en wetenschappelijke kennis, om ons leven op alle gebieden te verbeteren.

 

Leren van Ervaring

Door naar eigen ervaring te kijken, kun je leren van je verleden: wat je leuk vindt, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn, en wat je helpt groeien. Door de ervaringen van anderen te delen, kun je erkenning en herkenning krijgen, geïnspireerd raken en tot nieuwe inzichten komen.

 

Ervaringskennis in Zorg en Welzijn

Luisteren naar mensen met ervaringskennis kan zorg en welzijn verbeteren en maatschappelijke processen beter afstemmen op 'de mens'. Daarom hebben wij als doel ervaringskennis op alle niveaus uit te dragen.

 

Ons Aanbod

Wij besteden de meeste tijd aan het aanbieden van aanbod waar ervaringskennis een rol speelt. In onze missie en visie staat beschreven wat we willen bereiken, en in onze kernwaarden vind je hoe we dit willen doen.

 

Samenwerkingen

Wij zijn er voor iedereen die ervaringskennis in hun werk wil gebruiken. Zo bieden we ondersteuning voor ervaringsdeskundigen en professionals in de zorg- en welzijnssector, geven we advies aan organisaties die meer met ervaringskennis willen werken, en denken we actief mee met de gemeente over hoe ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid beter gepositioneerd kunnen worden.