Aanbod trainingen

16 jul 2024

Auticafé

Ben je op zoek naar een plek waar je jezelf kunt zijn en gelijkgestemden kunt ontmoeten die net als jij leven met autisme? Kom naar het AutiCafé!

16 jul 2024

Autisme steunpunt Zaanstreek

Heb je zelf of heeft iemand in je omgeving, je partner, je kind of bijvoorbeeld iemand op je werk de diagnose autisme of een vermoeden daarvan en heb ...

Actueel

14 febr 2024

De nieuwsbrief is er

5 apr 2023

Officiële opening
Naar het nieuwsoverzicht
Wat doet het ervaringskenniscentrum

Wij geloven dat ervaringskennis, naast professionele en wetenschappelijke kennis, een essentiële bron is om ons leven op alle gebieden te verbeteren.

 

Leren van Ervaring

Door naar eigen ervaring te kijken, kun je leren van je verleden: wat je leuk vindt, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn, en wat je helpt groeien. Door de ervaringen van anderen te delen, kun je erkenning en herkenning krijgen, geïnspireerd raken en tot nieuwe inzichten komen.

 

Ervaringskennis in Zorg en Welzijn

Luisteren naar mensen met ervaringskennis kan zorg en welzijn verbeteren en maatschappelijke processen beter afstemmen op 'de mens'. Daarom hebben wij als doel ervaringskennis op alle niveaus uit te dragen.

 

Ons Aanbod

Het grootste aandeel van ons aanbod bestaat uit aanbod waarin ervaringskennis een rol speelt. In onze missie en visie staat beschreven wat we willen bereiken, en in onze kernwaarden vind je hoe we dit willen doen.

 

Samenwerkingen

Wij zijn er voor iedereen die ervaringskennis in hun werk wil gebruiken. Zo bieden we ondersteuning voor ervaringsdeskundigen en professionals in de zorg- en welzijnssector, geven we advies aan organisaties die meer met ervaringskennis willen werken, en denken we actief mee met de gemeente over hoe ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid beter gepositioneerd kunnen worden.