Jouw herstelverhaal – Ervaren, opschrijven, delen

aanvullend

6 bijeenkomsten
gratis

Deel deze pagina:

Jouw herstelverhaal – Ervaren, opschrijven, delen

Het herstelverhaal beschrijft de weg naar herstel en richt zich op de kracht van het omgaan met jouw kwetsbaarheid. Het schrijven van je herstelverhaal kan waardevol zijn voor het vinden van je eigen kracht en handvatten bieden in je herstelproces, zodat je daar later weer eens een beroep op kunt doen. Het delen van herstelverhalen kan ook anderen inspireren en/of in beweging zetten. Het kan erkenning, herkenning en hoop bieden, informeren en vooroordelen over psychische kwetsbaarheden bespreekbaar maken.

 

De cursus

Deze cursus leert je in zes bijeenkomsten je herstelverhaal te schrijven. Je onderzoekt je eigen herstelproces, leert om je ervaringen op een bondige manier op te schrijven, een herstelverhaal op te bouwen en te delen met de groep.

 

Reflectie

De ervaringsdeskundige begeleiders van de cursus kunnen je ondersteunen in het schrijfproces. Zij stellen (via de mail) aanvullende vragen over jouw verhaal om je dieper te laten nadenken over zelfregie en herstel. Door deze vragen te beantwoorden en in het verhaal te verwerken kan jouw herstelverhaal nog krachtiger worden. Aan het eind van de cursus lees je je verhaal voor aan de andere deelnemers.

De cursus Jouw herstelverhaal is een vervolg op Zicht op Herstel. Je hoeft je niet apart aan te melden maar kan na afronding van Zicht op Herstel bij je cursusbegeleiders aangeven dat je verder wilt met deze cursus. Wil je meer informatie over ons cursusaanbod? Neem dan contact op.

 

 

Aanmelden en vragen

 

Deze activiteit wordt aangeboden door De Hoofdzaak: