Herstelwerkgroep Zaandam

aanvullend

Wekelijks
gratis

Deel deze pagina:

Herstelwerkgroep Zaandam

Herstellen is iets wat je zelf doet. Herstel wil ook niet altijd zeggen dat je je helemaal beter moet voelen.
Een herstelwerkgroep is een groep waarin mensen samenkomen om de problemen en ervaringen die zij vanuit het verleden en in het dagelijks leven tegenkomen, bespreekbaar te maken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld herkenning vinden bij elkaar, het hart luchten of tips en adviezen krijgen, waardoor je actief en op eigen tempo aan je eigen herstel kan werken.
Tijdens de herstelwerkgroep maak je kennis met het begrip herstel. Je wordt uitgenodigd je eigen ervaringen te delen om zo van elkaar te leren en ervaringskennis te ontwikkelen. Acceptatie en respect voor verschillende achtergronden, ervaringen en meningen staan centraal. Zo zorgen we samen voor een groep waarin iedereen zich veilig voelt.

 

Doel

Het doel van een herstelgroep is het vergroten van je kracht (empowerment) en mogelijkheden. Dit gebeurt door te praten over je ervaringen en te werken aan je eigen herstel. Door met elkaar in gesprek te gaan, vind je herkenning in elkaars verhalen. Die herkenning schept een band en biedt de basis voor gelijkwaardigheid. Delen van je ervaringen met gelijkgestemden kan je helpen om je bewust te worden van je eigen proces.

 

Wanneer

Elke donderdag ochtend van 11:00 tot 12:30 vrij toegankelijk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die op wekelijkse basis in een ongedwongen vriendschappelijke sfeer willen werken aan het vertrouwen in zichzelf en in hun herstel. 


Voor wie

Mensen met een psychische kwetsbaarheid

 

Waar

Parnassia
Westzijde 120
1506 GB Zaandam

 

Kosten

Gratis

 

Facilitator

Dick Sterk en Jacqueline DozyAanmelden en vragen
Bel naar Dick Sterk: 06-82585712
 

 

Deze activiteit wordt aangeboden door:

Agenda