Kiek op Herstel - Met de camera als kompas, jouw reis in herstel

aanvullend

4 bijeenkomsten
gratis

Deel deze pagina:

Kiek op Herstel - Met de camera als kompas, jouw reis in herstel

In deze training ga je met beeld en visuele aspecten aan de slag met je herstel. De focus ligt op het verkennen van jezelf, hoe je omgaat met ‘de wereld’ en de wereld met jou. Door middel van interactieve bijeenkomsten en individuele opdrachten ga je eigen ervaringen, gevoelens en verwachtingen onderzoeken en deze vertalen naar concrete beelden.

We werken voornamelijk met ‘kiekjes’ die je zelf maakt met je smartphone. Er is aandacht voor hoe je mooie beelden maakt maar de focus ligt op thema’s zoals hoop, veerkracht, anderen en de toekomst. Dit alles doormiddel van verschillende werkvormen, zowel op locatie als buiten. Uiteindelijk heb je in beeld gebracht wie jij bent, waar je staat en waar je naar toe wil.

Enige kennis over het fotograferen met je smartphone en te verzenden is handig. We zullen kort uitleg hierover geven. Tussen de bijeenkomsten geven we een paar kleine foto opdrachten om thuis uit te voeren. Deze sluiten aan bij de inhoud van de volgende bijeenkomst. Er is gelegenheid om eerder te komen om deze opdrachten op locatie te doen met onze hulp.

In vier bijeenkomsten gaan we door een aantal onderwerpen die met herstel te maken hebben. Je krijgt een eigen werkboek waar je jouw foto’s in kunt plakken en eventueel woorden kan geven aan de beelden die je maakt. Door deze ‘kiekjes’ en de verhalen die hierbij horen met elkaar te delen, kom je wellicht tot nieuwe inzichten over jezelf en jouw herstel. Wat je deelt is natuurlijk aan jezelf.

 

Wil je een poster van deze activiteit om op te hangen? Neem contact met ons op en wij sturen je deze toe.

Agenda