Lotgenotengroep Rouw

aanvullend

8 bijeenkomsten
Kleine financiƫle bijdrage

Deel deze pagina:

Lotgenotengroep Rouw

Kom met lotgenoten in gesprek en vind steun, herkenning en erkenning bij elkaar bij een groot verlies. 

Humanitas Lotgenotengroep Rouw: Omdat gezamenlijke (h)erkenning troost biedt

Hoe ga je om met een ingrijpend verlies van een dierbare? Soms lukt dat niet goed. Heb je een dierbare verloren, dan kan de wereld bij wijze van spreken stil staan. Wat overblijft is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom kan het samen delen van rouw belangrijk zijn en je helpen. Het helpt om je verhaal te delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Dan kan deelname aan de Humanitas Lotgenotengroep Rouw iets voor je zijn.

De volgende bijeenkomst van een lotgenotengroep start op 22 november 2023. Twee goed getrainde vrijwilligers onder wie een ervaringsdeskundige, begeleiden de lotgenotengroep in alle vertrouwelijkheid en veiligheid. In de groep merk je hoeveel mensen tegen dezelfde dingen aanlopen. De vervolgdata zijn 29 november, 6 en 13 december 2023, 3, 10 en 17 januari 2024 en 28 februari 2024.Telkens van 10.00-12.30 uur.

In iedere bijeenkomst heeft elke deelnemer voldoende tijd om zijn/haar verhaal te doen. Elke bijeenkomst wordt er een bepaald thema behandeld, bv. waaraan is je dierbare overleden, hoe was de uitvaart, het wegdoen van spullen, de reacties van de omgeving, het oppakken van werk en/of andere activiteiten, etc.. De deelnemers kunnen zelf ook thema’s aandragen.

Wil je ook meedoen, neem dan contact op met Ria Kat: 06 22540187 (mobiel) of via de e-mail: sbr.lotgenotengroep.zaanstreek@humanitas.nl. Een van de begeleiders zal eerst persoonlijk met u komen kennismaken.

 

 

Ook vragen we van de deelnemer een kleine financiële bijdrage aan de kosten. Tijdens de kennismakingsgesprek zal dat aan de orde komen. 

Agenda