Zaanse Praatgroep Autisme

aanvullend

elke 1ste woensdag van de maand
gratis

Deel deze pagina:

Zaanse Praatgroep Autisme

Wil je in gesprek over autisme met ervaringsgenoten/lotgenoten? In Zaandam is er een gespreksgroep om onderling over autisme gerelateerde onderwerpen te praten. Deze kunnen gekoppeld zijn aan de dagelijkse gebeurtenissen, op het werk, in relaties of gezin. Het doel is om begrip en ondersteuning bij elkaar te vinden.

Je bepaalt samen met de andere deelnemers de onderwerpen van het gesprek. Ook kan aan de hand van een thema het gesprek gestart worden. De praatgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel.

De praatgroep vind plaats op Ervaringskennis centrum Pleq en wordt gefaciliteerd door ervaringsdeskundigen. Dit zijn betrokken mensen die (doorleefde) kennis van autisme hebben. Zij zorgen voor een veilige, rustige en prettige sfeer en vullen die aan met hun eigen ruime ervaring en kennis over autisme.

"Ik merk dat er veel behoefte is om contact te hebben met anderen en te horen hoe zij omgaan met diverse situaties en eigenschappen"

Gertjan

Deze praatgroep is voor volwassenen met (of een vermoeden van) autisme met een normale tot hoge intelligentie. Maar ook mensen uit de directe omgeving van iemand met autisme (zoals familie of vrienden) of mensen met een grote interesse in autisme zijn welkom.

 

De bijeenkomsten vinden elke eerste woensdag van de maand plaats van 10:00 tot 11:30 uur. De koffie en thee staat klaar!
Na de bijeenkomst is er nog gelegenheid om na te praten.

 

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Helaas is de groep vol. Wanneer er weer een plek vrij is, zal dit hier vermeld worden.

Gebruik onderstaand formulier voor eventuele vragen. Deze komen direct bij de gespreksleiders terecht.

 

 

 

Deze ervaringsgroep wordt aangeboden door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA):

 

Download poster

 

Niet helemaal wat je zoekt? Er zijn diverse groepen voor mensen met autisme in de Zaanstreek. Gebruik de zoekfunctie bovenin de pagina en voer het woord 'autisme' in.

Agenda