De WRAP (welness recovery action plan) training

aanvullend

8 bijeenkomsten
gratis

Deel deze pagina:

De WRAP (welness recovery action plan) training

Door het volgen van de WRAP-training krijg je handvatten om je leven meer in eigen hand te nemen.

De WRAP is een persoonlijk plan van herstel en werkt vanuit 5 sleutelbegrippen; Hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, eigen ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun. De basis is het vullen van je 'koffer' met 'gereedschap' voor een goed gevoel, met daarin alles wat je kan helpen bij je welzijn. 

De training gaat je helpen om moeilijke gevoelens en gedrag op te sporen. Je gaat actieplannen ontwikkelen die je ondersteunen om weer eigen regie te krijgen over deze moeilijke gevoelens en gedrag. Ook ga je in kaart brengen wat anderen eventueel kunnen doen op de momenten dat het je toch even niet lukt om voor jezelf te zorgen.

Onderdelen van de WRAP zijn; Gereedschapskoffer voor een goed gevoel, Dagelijks onderhoudsplan, Triggers en actieplan, Vroege waarschuwingstekens en actieplan, Signalen van ontsporing en actieplan, Crisisplan en Postcrisis plan.

Er wordt gewerkt in een groep met ondersteuning van 2 ervaringsdeskundige facilitators die zelf ook een WRAP hebben gemaakt en ervaring hebben hoe je ermee kunt werken. 

 

Wil je een poster van deze activiteit om op te hangen? Neem contact met ons op en wij sturen je deze toe.

 

Agenda